Siirry pääsisältöön
WEC-päivä Helsingissä

http://wec.bplaced.net/about-us/

Osallistuin maaliskuun alussa (1.3.) pidettyyn WEC-päivään Helsingissä (9:30-15:00). Kyseessä oli tärkeä lähetystyön neuvottelu. Vapaakirkon pitkäaikaisen yhteistyökumppanin WEC-Internationalin Euroopan johtajat saapuivat Helsinkiin tapaamaan WECin lähetystyöntekijöitä. Paikalla oli 25 lähetystyöntekijää ja seurakuntien edustajaa. Päivässä keskusteltiin myös siitä, perustetaanko Suomeen WECin oma edustusto. Tulevana Vapaakirkon ja WECin lähetystyöntekijänä oli mielenkiintoista päästä osallistumaan päivään. WEC-johtajat vierailivat myös seurakuntamme Viikkojuhlassa sunnuntaina.

Neuvottelussa olivat mukana Euroopan alueen johtajat Marja ja Kevin Gray, Paul Hammond ja John Bagg, joka johtaa WECin Ison-Britannian osastoa. Alkukahvien ja jutustelujen jälkeen Kevin piti hartauden, jossa hän avasi rukouksen merkitystä lähetystyössä. Kävimme läpi Apostolien tekoja ja Paavalin kirjeitä. Paul esitteli tulevia muutoksia WECin organisaatiossa ja John jakoi muita tulevaisuuden suunnitelmia. Kummankin esityksen jälkeen keskustelimme ryhmissä.

Toiset osallistujista olivat minulle ennestään tuttuja, toiset vieraita. Rohkaisevaa oli huomata, että tuntemattomien ihmistenkin kanssa voi kokea yhteyttä. Vaikka lähetystyöntekijät toimivat eri puolilla maailmaa eri kulttuureissa, on kokemuksissa paljon yhteistä. Niiden kautta syntyy kyky ymmärtää toisia. Perheenomainen läheisyys ja yhteys ovat tärkeitä asioita.

-----
  • Vapaakirkko ja WEC ovat tehneet yhteistyötä vuodesta 1972.
  • WEC täytti sata vuotta vuonna 2013 ja on maailman suurimpia lähetysjärjestöjä. Maailmanlaajuisesti järjestössä työskentelee noin 2000 työntekijää 80 maassa. Eri kansalaisuuksia on yli 50.
  • WEC on tunnustustenvälinen lähetysjärjestö, jonka päämääränä on tavoittaa jäljellä olevia saavuttamattomia kansanryhmiä.
  • Parhaillaan käynnissä on noin 100 seurakunnanistutustyö-projektia lähinnä Aasiassa ja Afrikassa.

Kommentit

Instagram @paulinnea_