Jälleen uuden alussa!

Skytrainissa Samut Prakanissa
 
Toinen työkautemme Thaimaassa seurakunnan istutustyössä on alkanut hienosti. Ensimmäisen työkauden maalaismaisemat ovat vaihtuneet suurkaupunkialueen vilinään. Hiljalleen koti sekä arjen ja työn rutiinit ovat kuitenkin löytäneet paikkansa myös täällä - viihdymme. 

Tällä hetkellä työskentelemme Suomen Vapaakirkon lähetystyöntekijöinä Fida Internationalin työyhteydessä. Paikallisseurakunnan tasolla olemme mukana tukemassa Samut Prakanin seurakunnan aloittamia seurakunnan istutushankkeita. Eläessamme ja työskennellessämme Suur-Bangkokin alueella vierailemme myös muissa tällä alueella olevissa seurakunnissa, jotka kuuluvat Fidan yhteistyökumppanin Full Gospel Church of Thailand -kirkkokuntaan. Lisäksi tällä työkaudella tulemme myöhemmin olemaan osana kirkkokunnan kahta työryhmää, jotka suunnittelevat ja toteuttavat työtä koko Thaimaan tasolla.

Lisää toiselle työkaudelle siirtymisestämme voit lukea seuraavista lehtijutuista Suomen Viikkolehdestä ja Fida-lehdestä.

Vapaakirkko aloittaa yhteistyön Fidan kanssa myös Thaimaassa

Bangkokin sykkeessä rakennetaan kristillistä seurakuntaa

Ensimmäinen työkautemme Thaimaassa päättyi vuoden 2019 loppuun. Sen jälkeen palasimme suunnitellusti Suomeen kotimaan työjaksolle vuodeksi 2020. Koronan takia kotimaankausi venähti kuitenkin kaksivuotiseksi, ja oli monella tavalla rankempi kuin etukäteen odotimme. Tähän vuoteen mahtui mm. epätietoisuutta siitä, miten ja milloin pääsemme jatkamaan lähetystyötä. Onneksi keväällä 2021 matkustusrajoitusten helpotuttua pääsimme käymään Thaimaassa kahden kuukauden matkalla, jonka aikana saimme muutettua kotimme SamNgaosta Bangkokiin varastoon, vietettyä aikaa SamNgaon seurakuntalaisten ja muiden kyläläisten kanssa, sekä pidettyä palavereja ja tapaamisia toista työkauttamme koskien. Mieleenpainuvimmat ja liikuttavimmat tapahtumat tältä reissulta olivat seurakunnan järjestämä kaunis lähtöjuhla sekä se, kun buddhalaiset ystävämme tahtoivat viedä meidät porukalla syömään illallista. Tämä kahden kuukauden matka oli sellainen helpotus silloiseen epävarmuuteen ja toivon pilkahdus tulevasta, ehdottomasti myös täyttymys, kun ensimmäinen työkausi oli saatu onnistuneesti päätökseen.

Vuodelle 2021 riitti vielä kuitenkin jännittämistä. Minne päin Thaimaata meidät tultaisiin tällä kertaa sijoittamaan? Milloin viisumimme olisivat valmiit? Korona-aikana nämäkin prosessit kestivät tavallista pidempään, sillä thai-kirkkokunnan hallitus ei päässyt kokoontumaan ja Thaimaan virastoissa oli myös voimassa etätyösuositukset. Lopulta kaikki kuitenkin järjestyi ja pääsimme lentämään Thaimaahan marraskuun puolivälin jälkeen 2021. Kaiken tämän jälkeen oli erittäin kiitollinen olo monia eri toimijoita kohtaan, myös usko Kaikkivaltiaaseen Jumalaan kasvoi entisestään epäselvien tilanteiden keskellä.

SamNgaon seurakunta jatkaa nyt elämäänsä thai-pastorin johdolla, yhteydenpito ja ystävyyssuhteet meidän välillä säilyvät. Ensimmäisellä työkaudellamme saimme siis olla saattamassa aiemmin aloitetun työn paikallisiin käsiin ja siten saatoimme aloittaa toisen työkautemme uudessa ympäristössä. Nyt työskentelemme tiiminä thaiden kanssa kokeneen thai-pastorin johdolla.

Jos haluat kuulla enemmän työstämme, voit pyytää meitä lähettämään kerran kuukaudessa ilmestyvän uutiskirjeen laittamalla sähköpostia osoitteeseen lindelof@windowslive.com

 

Jos siis todella tahdot osoittaa armoasi, niin ilmoita minulle suunnitelmasi. Silloin minäkin tunnen sinut ja voin elää sinun mielesi mukaisesti.

2. Moos 33:13

Kommentit