Siirry pääsisältöön
Ensimmäinen joulu


Viime sunnuntaina vietettiin ensimmäistä adventtia. Meidänkin olohuoneen pöydälle ilmestyi pieni adventtikynttelikkö, ihan niin kuin aina Suomessakin, vähän eri näköisenä vain. Tällä hetkellä emme vielä tiedä, millaiseksi ensimmäinen joulumme Thaimaassa muodostuu, tai mitä tunteita se lopulta meissä herättää. Sen kuitenkin huomaa jo nyt, että vahvasti joulutunnelma on omassa mielessä sidottu talveen. Joulun ajan kuuluisi olla hämyisää, ilmojen kylmiä, luntakin saisi mielellään olla. Tämän huomasi hyvin myös, kun kuuntelimme Jouluradiosta suomalaisia joululauluja: hanget korkeat nietokset, talven pimeyteen loistava joulun valo, lämmin henkäys pakkasyössä jne. Kun ulkona paistaa aurinko, lämmin henkäys puhaltelee sisään ikkunasta ja luonto on vihreä, ei mieli oikein ymmärrä, että sen pitäisi viritellä itseään jouluun.


Thaimaassa ei joulua varsinaisesti juhlita, mutta katukuvassa se kuitenkin vähän näkyy. Tänään kahvilaan mennessä meitä tervehti joulupukki, ja kaupaankin oli ilmestynyt joulukuusi ja puoli hyllyllistä joulukuusen koristeitakin. Joulu kiinnostaa, mutta sen varsinainen syy on kuitenkin useimmille epäselvä. Monet seurakunnat järjestävät joulun aikaan erilaisia tapahtumia, joissa joulun todellisesta sanomasta kerrotaan.

Myös meille tämä ensimmäinen joulumme poissa Suomesta antaa varmasti hyvän mahdollisuuden keskittyä ensimmäisen joulun sanomaan, Jeesuksen syntymään, kun suurin osa ulkoisista ärsykkeistä ja perinteistä on riisuttu pois.

Kommentit

Instagram @paulinnea_