Siirry pääsisältöön
Arkiylläreitä

Meidän päähomma Thaimaassa tämän vuoden ajan on kielenopiskelu. Tänään oli yksi niitä päiviä, kun käytäntö näyttää joltain ihan muulta. Ennen kuin päästään tähän päivään, täytyy kuitenkin luoda silmäys kolmeen tätä päivää edeltäneeseen tapaukseen:

Tapaus 1. Muutama viikko sitten huomasimme, että kylppärin seinän välissä kulkeva vesiputki vuotaa. Ulkoseinässä näkyy märkä läntti ja hiljalleen vesi alkoi levitä myös talon vierustalle. Lopetimme kylppärin käytön (meillä on onneksi toinenkin) ja jäimme odottelemaan, että henkilö jolla on yhteys vuokraemäntäämme palaa työreissultaan takaisin Thaimaahan. Meidän kielitaito ei ihan vielä riitä tällaisten asioiden hoitamiseen.

Vuotokohtaa on korjattu aiemminkin


Tapaus 2. Meillä on tämän vuoden ajan lainassa kotimaassaan olevan työkaverin auto. Siinä ei toimi ilmastointi. Ollaan tehty pari matkaa 40 asteen helteessä. Avoimet ikkunat auttavat vilvoittelussa kutakuinkin yhtäpaljon kuin kuumalla puhaltava hiustenkuivaaja... Aloitimme autonkorjausoperaation kolmisen viikkoa sitten. Korjaaja on kolme kertaa luvannut soitella meille takaisin (tai siis meidän yhteyshenkilölle, kieli nääs taas), kun hänellä on aikaa ottaa auto käsittelyynsä.

Tapaus 3. Eilen täällä satoi vettä. Se oli ensimmäinen kunnon sade tammikuun puolenvälin jälkeen, tuntui ihanalta! Sade paljasti todeksi epäilymme siitä, että makuuhuoneen katossa olevien viime vuoden vuotojen jälkien korjaus ei vaikuttanut kovin pitävältä. Katto vuotaa, muutamastakin kohdasta. Yksi kohta on suoraan sängyn päällä. Pyysimme ilmoittamaan tästäkin vuokraemännälle.

Makuuhuoneen katto


Bonus 1. Meillä pitäisi olla kielikoe 2 tämän viikon torstaina.

Tänään. Aamu alkoi tavallisesti herätyksellä klo 06.00 ja opiskelulla klo 08.05. Ensimmäinen oppituntikin sujui vielä tavalliseen tapaan. Toisen oppitunnin aikana saimme kuitenkin ensin puhelun ja sitten viestin.

Viestissä kerrottiin, että putkimies tulisi tänään katsomaan kylppäriämme johonkin aikaan aamupäivästä. Olisi hyvä, että olisimme kotona, mutta tarkkaa saapumisaikaa ei ollut tiedossa. Puhelu puolestaan koski autoamme, joka olisi hyvä viedä korjaamolle "nyt". Tähän tehtävään puhemieheksi lähtisi mukaan naispuolinen työkaverimme.

Pikaisen neuvottelun jälkeen päädyttiin siihen, että Pauli jatkoi opiskeluja ja minä lähdin viemään autoa. Ensin moottoripyörällä kotiin, sitten auto korjaamolle ja sieltä työkaverin kyydillä kotiin josta taas moottoripyörällä koululle. Minä valikoiduin auton viejäksi, koska naispuolinen työkaveri ei olisi voinut kyyditä Paulia kotiin oman moottoripyöränsä kyydissä. Naisen ja miehen on sopivaa ajaa samalla moottoripyörällä vain, jos he ovat sukulaisia.

Putkimies sattui onneksi piipahtamaan saman reissun aikana. Kylpyhuoneesta pitää avata seinä, jotta vuotokohtaan päästään käsiksi. Hyvä uutinen oli se, että sama korjaaja pystyy korjaamaan myös makuuhuoneen vuotavan katon.

Hankalampi uutinen oli, että koko makuuhuoneen katto on purettava sisältä päin. Viime sadekauden aikana vuotokohdat oli korjattu ruiskuttamalla niihin silikonia ulkoapäin, ja yllättäen tämä paikkaustapa ei osoittautunut kovin pitäväksi. Nyt pitäisi sitten tehdä vähän parempaa työtä. Työ päästään aloittamaan huomenna. Sitä ennen meidän pitää tyhjentää makuuhuone. Koska parisänky ei mahdu kokonaisena minnekään muualle, näyttää siltä että seuraavat x yötä toinen meistä nukkuu sohvalla ja toinen yhden hengen vierassängyssä.

Tämä paikkaus näyttää musta ihan liito-oravalta.


Putki- ja kattoremontti aiheuttaa makuuhuoneen tyhjennyksen lisäksi vähän muutakin päänvaivaa. Olisi nimittäin hyvä, että toinen meistä olisi kotona koko työskentelyn ajan. Jos työtä tekee vain yksi mies, minä en voi olla talossa hänen kanssaan yksin (nainen ja mies ja sopivaisuus). Jos miehiä on kerralla monta, on se teoriassa mahdollista, muttei ehkä kuitenkaan kovin suositeltavaa. Huomenna jäämme pois koulusta ja kertaamme omatoimisesti kotona, mutta loppuviikon opintojärjestelyt ovat vielä kokonaan auki. Ilmeisesti ainakin Pauli on remonttimiesten työtuntien ajaksi tuomittu kotiarestiin.

Eikä siinä vielä kaikki!

Bonus 2. Vedensuodattimen liitin hajosi. Vedensuodatin on arjen pelastaja, jonka ansiosta saamme juomakelpoista vettä suoraan hanasta ja säästymme pulloveden ostamiselta tai veden keittelemiseltä. Tänään suodattimen liittimen tiiviste hajosi, ja vesi suihkusi ympäri keittiötä. Lähdimme ostamaan uutta liitintä (tähän meidän kielitaito jo riittää!). Saimme liittimen, vähän erilaisen mutta paremman (ei muoviosia). Kotona huomasimme, että sitä ei millään vippaskonsteillakaan saa asennettua hanaamme. Ajoimme takaisin kaupunkiin ja saimme vaihdettua liittimen uuteen. Ihan ilman tiivisteteippiä ei tämäkään sopinut, mutta onnistuttiin lopulta. Nyt se vuotaa vain ihan vähän.Bonus 3. Työluvat. Tätä ei oikeasti onneksi tarvinnut tehdä tänään vaan perjantaina, mutta kolmas näytös tapahtunee tässä lähipäivinä. Saimme viime viikolla työluvat. Se on sininen, passin näköinen kirjanen, joka oikeuttaa meidät mm. avaamaan oman pankkitilin ja puhelinliittymän (sekä tietysti on todistus siitä, että meillä on oikeus työskennellä täällä). Luvat osoittautuivat kuitenkin puutteellisiksi, joten palautimme ne, jälleen työkaverin ollessa mukana kieliapuna. Jotta korjaukset saadaan tehtyä, tarvittiin uudestaan melkoinen nippu papereita, jotka oli annettu virastoon jo, kun hakemuksen työluvista ensimmäisen kerran jätettiin. Yksi vuokraemäntää koskeva paperi meiltä kuitenkin puuttui. Ilman sitä korjausta ei voida tehdä. Puuttuva paperi on nyt tilattu vuokraemännältä, joka asuu Bangkokissa. Kun se saapuu, voimme jättää luvat korjattaviksi.... ja odotella ilmoitusta niiden valmistumisesta. Luultavasti ainakin jokusen viikon.

Kokeeseen lukua tämä kaikki ei todellakaan edistä, mutta toivon syvästi, että kaiken jälkeen meillä on ilmastoitu auto, kuiva makuuhuone ja vuotamaton kylppäri. Ja ne työluvat.

Kommentit

  1. Ei ole arki siellä ihan samanlaista kuin täällä! Kiva lukea teidän päivistä ja muistella :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Mitä ajatuksia teksti herätti sinussa?

Instagram @paulinnea_