Tavaroiden lajittelua


Nyt se on alkanut, tavaroiden läpikäyminen. Mitä pakataan varastoon, mitä mukaan ja mikä laitetaan eteenpäin. Viimeinen ryhmä on se kaikkein suurin. Olohuoneen lattia toimii sekä lajitelukeskuksena että väliaikaisena varastona. Kuvataan, viestitellään, sovitaan noutoja ja toimituksia. Ilahduttava määrä tavaraa on jo löytänyt uuden kodin, mutta enemmän on vielä jäljellä.

Etukäteen pelkäsin tätä vaihetta. Ajattelin, että päätöksiä luopumisesta oli vaikea tehdä. Yllätyin positiivisesti! Tällä hetkellä nautin ihanan tilavista, järjestyksessä olevista keittiön laatikoista, joista löytyy juuri se mitä tarvitaan eikä mitään turhaa. Aika harvoihin tavaroihin olen lopulta niin kiintynyt, että niistä luopuminen kirpaisisi. Kaikkea ei kuitenkaan laiteta eteenpäin, aidosti tärkeät tavarat säästämme.


Aikaa tämä kuitenkin vaatii. Minulla pukkaa tähän samaan syssyyn koulussa joulupuuhat ja -arvioinnit sekä syksyn viimeiset OPS-rutistukset (opetussuunnitelma uudistuu ja sitä valmistelemme). Samalla tapaamme mahdollisuuksien mukaan vielä ystäviä ja sukulaisia. Onneksi Paulin lopetti työt marraskuun lopussa, ja pystyy hoitamaan tätäkin hommaa myös päiväsaikaan.


Kissa on ottanut pakkausrumban ja tavaroiden ajelehtimisen lattioilla yllättävän rauhallisesti, vaikka monta kertaa muuttaneena se ehkä aavistaakin jotain siitä, mitä tuleman pitää.

Kommentit