Kesäjuhlat Seinäjoella


Olimme mukana Suomen Vapaakirkon sadansilla vuosittain järjestettävillä kesäjuhlilla 3.-5.7.2015. Tänä vuonna juhlat järjestettiin Seinäjoella, kuten viime vuonnakin. Silloin juhlat kokosivat yhteensä noin 15 000 kävijää. Väkeä oli paljon liikkeellä nytkin. Näimme päivien aikana monia tuttujamme. Suurin osa ajastamme menikin tapaamisissa, osa virallisissa ja osa ystävien kanssa yhdessä ollessa. Ehdimme kuitenkin kuunnella myös puheita ja musiikkiesityksiä. Ensi vuonna juhlat järjestetään Hämeenlinnassa.

Tänä vuonna juhlilla oli esillä Vapaakirkon lähetystyön 125-vuotisjuhlavuosi. Juhlavuoden teemana on ollut "Valmistakaa Herralle tie". Ensimmäinen vapaakirkollinen lähetystyöntekijä opettaja Agnes Meyer lähti Kiinaan vuonna 1890. Hän oli Suomen ensimmäinen Kiinan lähetti ja ensimmäinen naimaton nainen, joka siunattiin lähetystyöhön. 60 vuoden ajan Kiinassa palveli 21 työntekijää, joista kahdeksan kuoli lähetyskentällä. Neljä heistä koki marttyyrikuoleman. Nämä työntekijät olivat omalta osaltaan valmistamassa Herralle tietä. Kiinan seurakunta kasvaa yhä. On arvioitu, että Kiinassa olisi jopa 247 miljoonaa kristittyä vuonna 2030. Monet maat tänäänkin tarvitsevat ihmisiä, jotka ovat valmiita lähtemään ja viemään eteenpäin hyvää sanomaa, jotta Jeesus tulisi tunnetuksi kautta maailman.

Myös nykyinen Vapaakirkon lähetystyö oli vahvasti esillä kesäjuhlilla. Vapaakirkon vuosikokous nimittäin valitsi uuden lähetysjohtajan perjantaina. Valituksi tuli FM Nanna Rautiainen. Hän tuntee hyvin lähetystyön arjen ja haasteet. Aiemmin lähetysjohtajana toiminut Richard Brewis siirtyi 1.5. Pipliaseuran palvelukseen. Richard ehti olla Vapaakirkon palveluksessa yli 30 vuotta ja toimia lähetysjohtajana yli 12 vuotta.


Pauli Lindelöf ja Mika Vesalainen
Sunnuntaina juhlilla myönnettiin myös uusien työntekijöiden valtakirjat. Myös minä (Pauli) sain pastorin valtakirjan. Se oli eräänlainen välimerkki elämän tarinassa, jota kohti on suuntauduttu jo 9-vuotiaasta asti. Ensin ajatellen, että "isona minusta tulee pappi tai opettaja", kunnes 15-vuotiaana toiveammatiksi valikoitui pappi. Opettajan sijaisuuksiakin on tullut tehtyä vuodesta 2001. Lähetystyöntekijöiden valtakirjat tulemme saamaan Linnean kanssa myöhemmin lähtöjuhlassamme, kunhan lähtömme ajankohta on selvinnyt.

Pastorin valtakirjan teksti:
"Pauli Seppo Juhani Lindelöf on oikeutettu toimimaan päätoimisena työntekijänä Suomen Vapaakirkon seurakunnissa ja muissa evankelioimis- ja opetustehtävissä, vihkimään avioliittoon sekä nauttimaan niitä etuja ja olemaan vastuussa niistä velvollisuuksista, joita Suomen Vapaakirkon tunnustus ja yhdyskuntajärjestys asettavat."

Kommentit