Siirry pääsisältöön
Thai-yhteisössä

Nyt keväällä olemme osallistuneet thaimaalaisten kristittyjen yhteisöön. Paikalla on ollut meidän lisäksemme 10-17 thaita. Kokoontuminen kestää noin 5-6 tuntia. Saamme kokea autenttisen thai-kokouksen ruokineen kaikkineen. Kokoontumisiin nimittäin kuuluu yhdessä aterioiminen, jonka lomassa vaihdetaan kuulumisia, sekä rukous, laulu ja Raamatun opetus. Kaikki tapahtuu thaiksi, meille asiat tulkataan tarpeen ja mahdollisuuden mukaan.

Ajan viettäminen näiden ihmisten kanssa on varmasti yksi parhaita asioita, joita voimme tehdä tänä valmistautumisaikanamme. Tapaamisissa korvamme tottuvat tooniseen thai-kieleen, vaikkemme sitä vielä ymmärräkään. Nyt alamme jo vähän erottaa sanarajoja melodisesta puhevirrasta. Näemme, miten ihmiset ryhmässä toimivat ja käyttäytyvät. On mielenkiintoista nähdä mm. mitkä asiat ovat hauskoja ja huvittavia, sekin on osa kulttuurin oppimista. Saamme myös tietoa Thaimaasta ja heidän elämästään. Vaikka kokoontumisen laulut ovatkin thaiksi, ei se estä ylistämästä suurta Jumalaa ja kokemasta Pyhän Hengen läsnäoloa yhdessä. Toivottavasti meistäkin on heille iloa ja apua.

Suomessa asuu noin 7100 thaimaalaista, joista vain hyvin pieni osa on kristittyjä. Aika hienoa, että tällainen kristittyjen ryhmä löytyy ihan läheltä meitä! Aiomme käydä ryhmän kokoontumisissa kevään aikana mahdollisuuksiemme mukaan. Olemme erittäin kiitollisia siitä, että tällainen mahdollisuus on olemassa!

Tässä yksi suosikkibiiseistä "karaokeversiona". Saa laulaa mukana!

Kommentit

Instagram @paulinnea_