Seurakunta on enemmän kuin pelkkä rakennus

Toisinaan kun ihmiset ajattelevat kirkkoa tai seurakuntaa, he ajattelevat rakennusta, jossa käyvät sunnuntaisin ja vaikkapa keskiviikkoisin. He saattavat ajatella myös seurakunnan johtajia ja valitsevatkin helposti omaksi seurakunnakseen sen, jossa viihtyvät ja jonka työntekijöistä pitävät eniten. Toiset ajattelevat seurakuntaa sen moninaisen ohjelman ja toiminnan kautta, jossa he ovat itsekin mukana palvelemassa.

Ihmisiä kannustetaan kutsumaan ystäviä mukaan seurakuntaan ja käyttämään varojansa seurakunnassa järjestettävän toiminnan hyväksi. Sitoutuneimmat antavat eniten ajastaan ja varoistaan. Seurakunnassa ihmisille annetaan myös opetusta johtamisesta ja hengellisistä lahjoista, joiden avulla he voivat olla kehittämässä seurakunnan ohjelmaa sekä palvelemassa toisia seurakunnan eri tilaisuuksissa.

Onkin tärkeää kokoontua uskovina yhteen säännöllisesti! On myös tärkeää, että seurakunnan johtajia arvostetaan ja että he varustavat ja opettavat seurakuntalaisia, jotta seurakuntalaiset voisivat kasvaa ja rakentua Kristuksessa!

Tärkeää on kuitenkin myös lähettää yhä enemmän ihmisiä maailmaan seurakunnasta - niin lähiseudulle kuin maailman ääriin!

Jotta he voisivat oppia käyttämään varojansa ihmisten hyväksi seurakunnan ulkopuolella.
Jotta he voisivat käyttää enemmän aikaansa palvellen oman lähialueensa asukkaita.
Jotta he voisivat myös käyttää lahjojaan kaupunkinsa, ei pelkästään seurakunnan parhaaksi.

Näin Kristuksen tunteminen ja läsnäolo saisivat levitä ja evankeliumi tavoittaisi ihmisiä. Silloin jokaisella miehellä, naisella ja lapsella olisi mahdollisuus kuulla ja nähdä Jeesuksen hyvät uutiset kristittyjen kautta.

Kommentit

Lähetä kommentti

Mitä ajatuksia teksti herätti sinussa?