Kairos - Jumala, seurakunta ja maailma

Olimme helmikuussa mukana Kairos-kurssilla Lahdessa. Kuulimme esittelyn kurssista ollessamme Englannissa. Olimme kiinnostuneita näkemään, millainen kurssi on, sillä myös WEC on yksi sen järjestäjistä. Suomessa Kairos toimii Suomen Evankelinen Allianssin (SEA) sateenvarjon alla.

Kairos on kaikille kristityille tarkoitettu lähetysaiheinen kurssi. Meidän kurssimme oli järjestetty kahtena viikonloppuna ja yhtenä arki-iltana. Tiivis paketti antoi yleiskuvan lähetystyön raamatullisista perusteista, lähetyshistoriasta, -strategioista ja maailman nykytilanteessa. Kurssi inspiroi ja haastoi jokaista osallistumaan yhteiseen lähetystehtävään.

Kurssi oli toteutukseltaan monipuolinen. Rukoilimme yhdessä saavuttamattomien kansojen puolesta, kuulimme luentoja, keskustelimme ryhmissä ja katsoimme mielenkiintoisia videoita. Ruokailut ja kahvihetket Lahden helluntaiseurakunta oli järjestänyt mainiosti. Kurssiin kuului myös muutama kokemuksellinen erikoisktiviteetti.

Koska olemme suorittaneet lähetysopinnot, ei kurssi antanut meille tiedollisesti paljoakaan uutta, joitakin erilaisia näkemyksiä ja tiedonjyviä kyllä. Paras anti meille oli, kun saimme keskustella lähetystyöstä kiinnostuneiden ryhmäläisten kanssa. Jos olisin seurakunnan johtaja, tahtoisin järjestää Kairos-kurssin tai vastaavanlaisen kurssin koko seurakunnalle, niin johtoryhmälle, vapaaehtoisille vastuunkantajille, kuin muille osallistujille. Yhdeksän lukukappaleensa ja oheismateriaalin avulla kurssi antaa paljon ajateltavaa ja pohdittavaa, haastaa toimimaan ja miettimään omaa osaansa Jumalan missiossa.

Kurssilla tuli vahvasti esille se, miten lähetys on koko seurakunnan tehtävä. Lähetyskäskyssä annettu tehtävä opetuslapseuttaa kaikki kansat tulisi toteutua niin paikallisseurakunnassa kuin lähetyskentällä. Tämän tehtävän tulisi olla seurakunnan elämän ytimessä, josta se saisi näkyä ja heijastua kaikkeen toimintaan.

Lisää Kairos-kurssista, sen sisällöstä ja historiasta sekä kurssilaisten kokemuksista, voit lukea alla olevista linkeistä. Tilastoja ja erilaisia diagrammeja maista, kansoista ja kielistä löydät Joshua Projectin sivuilta.

Kairos-kurssi
Kairos International
Joshua Project

Kommentit