Aamunavaus

Alkuvuoden tekstit ovat jääneet kokonaan Paulin kirjoitettavaksi, kun minä olen sopeutunut takaisin luokanopettajan arkeen. Aloitin joulun jälkeen työt 5. luokan opettajana. 26 oppilasta pitävät opettajan mielen virkeänä ja valppaana, luokassa sattuu ja tapahtuu monenmoista!

Parasta antia opettajan työssä on mielestäni keskustelut oppilaiden kanssa, ja onneksi tämäkin porukka pitää keskustelemisesta. Uskontotunneilla olemme alkuvuodesta käsitelleet suuria maailmanuskontoja, uskonnonvapautta ja lähetystyötä. Tällä viikolla pidin 4.-6. -luokkalaisille aamunavauksen raamatunkäännöstyöstä.

Tiesitkö, että maailmassa puhutaan lähes 7000 eri kieltä? Koko Raamattu on käännetty 531 kielelle ja osia Raamatusta n. 2300 kielelle. Suuri määrä ihmisiä on siis edelleen ilman mahdollisuutta lukea Raamattua omalla äidinkielellään. Täytyy myöntää, että itsekin näiden lukujen äärellä hiljenin. Raamatunkäännöstyö on varsin pitkäjänteinen prosessi, kaikkineen siihen menee 10-20 vuotta. Suomalaisina saamme olla onnellisia siitä, että meillä Raamattu on ollut luettavissa suomeksi jo yli 400 vuotta!

Lisätietoa  raamatunkäännöstyöstä löydät Pipliaseuran ja Wycliffen sivuilta.

Kommentit