3 x 4 = 12

WECin perusti vuonna 1913 C.T. Studd, brittiläinen kriketin pelaaja ja lähetystyöntekijä. Myöhemmin järjestön toimintaa muovasi Norman P. Grubb, lähetystyöntekijä, teologi, ja kirjailija, joka oli naimisissa C.T. Studdin toisen tyttären, Paulinen kanssa.

C.T. Studdin lausuma on jäänyt WECin motoksi "If Jesus Christ be God and died for me, then no sacrafice can be too great for me to make for Him." Jos Jeesus Kristus on Jumala ja kuollut puolestani, niin silloin mikään Hänelle tekemäni uhraus ei voi olla liian suuri.

WECin idean voisi tiivistää muistisääntönä toimivaan lausekkeeseen 3 x 4 = 12.

WECillä on kolme tehtävää: 1) ihmisten tavoittaminen, 2) seurakuntien perustaminen sekä 3) lähetystyön edistäminen ja kehittäminen.

Numero neljä kuvaa WECin toiminnan neljää pilaria, joita ovat: 1) usko, 2) pyhyys, 3) uhraus ja 4) yhteys (faith, holiness, sacrifice, fellowship). Jokaisen näiden kohdalla voi kysyä, miten nämä arvot ohjaavat ja muovaavat elämääni kristittynä. Mitä ne tarkoittavat käytännössä? Jokaisella WECiläisellä nämä arvot painottuvat hieman eri tavalla ja siksi WECiläisiäkin on monia erilaisia.

Kaksitoista on eri toimintamuotojen määrä. Niissä WEC on rajannut niitä tehtäviä, joita se lähetystyössään toteuttaa. Tämä lista alkaa evankelioinnista, opetuslapseuttamisesta, seurakuntien perustamisesta sekä uusien lähetystyöhön lähtijöiden innostamisesta ja kouluttamisesta. Tehtävät laajenevat lähetyskentällä olevien ihmisten tarpeisiin, kuten sairaanhoitoon, kriisiapuun, yleiseen sekä seurakunnan johtajien koulutukseen, työntekijöiden värväämiseen, tiedottamiseen, lähetyskeskusten perustamiseen ja muuhun tarvittavaan.

Suomeksi käännettynä löytyy Norman Grubbin kirjoittama kirja C.T. Studd, "Jumalan hullu", joka on Studdin elämänkerta.

Kommentit