WEC - Worldwide Evangelization for Christ



Vapaakirkon lähetysstrategiana on viedä hyvää sanomaa ensisijaisesti vähiten evankelioiduille kansanryhmille sen yhteistyökumppaneiden kanssa. Yksi yhteistyökumppaneista on ollut WEC International vuodesta 1972 alkaen (WEC - Worldwide Evangelization for Christ).

WEC on perustettu vuonna 1913 ja se on yksi maailman suurimmista lähetysjärjestöistä. Maailmanlaajuisesti järjestössä työskentelee yli 1800 työntekijää 50 eri kansallisuudesta lähes 100 maassa. Tämän tunnustustenvälisen lähetysjärjestön päämääränä on tavoittaa jäljellä olevia saavuttamattomia kansanryhmiä.

Tämän päämäärän saavuttamiseksi WEC evankelioi, opetuslapseuttaa, perustaa seurakuntia, kouluttaa johtajia, tekee raamatunkäännös- ja lukutaitotyötä, sekä auttaa erilaisia avuntarvitsijoita yhteistyössä paikallisseurakuntien kanssa. Parhaillaan käynnissä on noin 100 seurakunnan istutustyöprojektia lähinnä Aasiassa ja Afrikassa.

Me olemme lähdössä seurakunnan istutustyöhön Keski-Thaimaahan Suomen Vapaakirkon lähetteinä yhteistyössä WECin kanssa. WEC on työskennellyt Thaimaassa 1947 alkaen. WECin toimintatavat ja arvot ovat hyvin yhdensuuntaiset Vapaakirkon lähetysperiaatteiden kanssa ja siksi tuntuikin luontevalta liittyä WECiin. Vuoden 2014 marraskuussa meidät hyväksyttiin WECin uusiksi työntekijöiksi.

Ennen työyhteyteen liittämistä tulevat työntekijät suorittavat tarvittavat opinnot ja käyvät WECin kandidaattikurssin. Kurssilla on kaksi tavoitetta: 1) kandidaatit tutustuvat paremmin järjestöön ja sen toimitapoihin sekä saavat koulutusta tuleviin tehtäviin, 2) järjestö tutustuu kandidaatteihin ja päättää heidän hyväksymisestä työyhteyteen.

Kandidaattikurssilla opiskellaan muun muassa lähetystyötä sen eri näkökulmista, kulttuuria, johtajuutta, tiimityötä, seurakunnan istutusta, turvallisuusasioita ja viestintää. Suuri osa opinnoista toteutettiin Bulstrodessa, WECin keskuksessa, mutta kahden viikon aikana matkustimme myös tutustumaan Leedsin mediataloon, Derbyn seurakunnan istutusprojektiin ja Nottinghamin Betel-koteihin.

Voit tutusta lisää WECiin seuraavista linkeistä
WEC International
WEC International (UK)
WEC Thailand

Kommentit