Mitä seuraavaksi?


Valmistautumiset lähetyskentälle lähtöön ovat sujuneet hahmotellun aikataulun mukaisesti. Syksystä 2013, kun meidät hyväksyttiin Vapaakirkon läheteiksi, olemme aina tienneet mitä ja milloin seuraavaksi tapahtuu. Kandidaattikurssi oli viimeinen tällainen tapahtuma, jonka tarkat päivämäärät tiesimme etukäteen.

Nyt meillä alkaa uudenlainen vaihe, odotusaika. Odotamme, että pääsemme lähtemään. Edessämme on viisumien haku ja kannatuksen kerääminen. Kun meillä on täysimääräinen kannatus ja viisumit, pääsemme lähtemään Thaimaahan.

Kuulimme kandikurssimme aikana, että viisumitilanne Thaimaassa on muuttunut. Aiemmin viisumin saattoi saada neljässäkin kuukaudessa. Tästä syystä alkuperäinen arvio oli, että olisimme päässeet lähtemään Thaimaahan jo keväällä 2015. Tällä hetkellä viisumin haku kestää kuitenkin huomattavasti pidempään, koska Thaimaa on muuttanut käytänteitään viime elokuussa. Tämä tarkoittaa sitä, että lähtömme siirtyy vuoden 2016 alkuun.

Kun aikanaan katsomme tätä viivytystä muutaman työkauden jälkeen Thaimaasta käsin, tuntuu nyt edessä oleva odottelu varmasti aika mitättömältä. Ensi kuulemalta tällainen viivästys kuitenkin harmitti. Nyt kun olemme saaneet jo jonkin aikaa sulatella uutista, pystymme suhtautumaan siihen jo rauhallisesti :) Tällaiset käänteet tuntuvat olevan aika tavallisia lähetystyöntekijöiden elämässä. Muutamia esimerkkejä tästä kuulimme Bulstrodessakin.

Kommentit