Siirry pääsisältöön
Lomalla Witneyssä ja Oxfordissa

Witney


Kun lähdimme kandidaattikurssille, tiesimme etukäteen, ettei opintojen aikana ole juuri mahdollista reissata Englannissa ja nähdä paikkoja. Niinpä päätimme ottaa muutaman päivän loman kurssin jälkeen. Mietimme eri vaihtoehtoja ja päädyimme lopulta Oxfordiin.

Valintaan vaikuttavia tekijöitä olivat seuraavat seikat. Lontoo oli makuumme liian iso eikä turhan viihtyisä tarkoituksiimme. Olimme tehneet sinne päiväretken vapaana viikonloppunamme ja vierailleet siellä parissa seurakunnassa kurssilaistemme kanssa. Halusimme sen sijaan löytää paikan, joka olisi pieni ja viihtyisä, mutta jossa olisi myös nähtävää. Pohjois-Englantia tai Skotlantia olisi ollut kiva nähdä, mutta matkustaminen sinne 2,5 kuukauden matkatavaroiden kanssa olisi ollut hankalaa ja matkan tekoonkin olisi mennyt kokonainen päivä. Ei siis sinne. Meistä oli tärkeää, että meillä olisi helppo kulkuyhteys lomapaikastamme lentokentälle paluupäivänä. Minne siis mennä? Mielessämme oli muutamia eri vaihtoehtoja, joista yksi oli Oxford.

Hirmuliskojen luurankoja...
... Oxfordin luonnontieteellisessä museossa.Varsinainen ratkaisu asiaan tuli, kun keskustelimme vaihtoehdoistamme ystävämme kanssa ja hän sanoi:"Menkää Oxfordiin. Mun vanhemmat asuu siinä lähellä, voitte yöpyä heillä. He ovat tottuneet vieraisiin ja heillä on ylimääräinen huone majoittamista varten. Tarkistan vain äidiltä, että se sopii ja kerron sitten teille." Niinhän siinä sitten kävi, että tälle ihastuttavalle pariskunnalle sopi hyvin, että asumme heidän luonaan. He olivat entisiä WECin lähetystyöntekijöitä. Äiti oli jäänyt juuri eläkkeelle ja isä teki vielä töitä. He asuivat Witneyssä puolen tunnin bussimatkan päässä Oxfodissa.

Tuntuihan tällainen vieraanvaraisuus hämmentävältä, mutta emme todellakaan valittaneet. Oxfordista oli myös junayhteys lentokentälle vain yhdellä vaihdolla. Näin saimme tutustua sekä Witneyhin että Oxfordiin. Oxfordissa olimme kahtenakin päivänä. Se on hyvin kaunis Turun kokoinen opiskelijakaupunki, jossa tästä syystä on poikkeuksellisen paljon pyöräliikennettä. Kaupungissa on paljon vanhoja rakennusia ja hienoja kirkkoa. Se on kuin sekoitus Helsinkiä, Tallinnaa ja Tukholmaa. Pidimme kaupungista kovasti.

Tällaiseen siirtymävaiheeseen loma oli oikein paikallaan. Takana oli intensiivistä opiskelua ja Suomessa odottaisi monet tehtävät ja järjestelyt. Loma antoi meille mahdollisuuden levätä, hiljentyä, sulatella tapahtumia ja rentoutua ennen uutta vaihettamme.

Museon kattorakenteet
Kyyhkysiä kirkon seinässä

Thamesin jokilaivoja, joissa asuu ihmisiä ympäri vuoden.

Kommentit

Instagram @paulinnea_