Viikko 2

Toinen viikko on nyt takana. Siihen mahtuikin paljon kaikenlaista! Päivärytmi pysyi samana kuin viime viikollakin, erona vain se, että tällä viikolla meillä oli myös paljon iltamenoja. Oppituntien aiheet käsittelivät kulttuuria, Myers-Briggsin tyyppi-indikaattoria, Belbin-ryhmärooleja ja tiimityötä.

Pääasiassa opinnot ovat keskusteluja/"luentoja". Mukavasti rentoutta tunteihin tuo se, ettemme kokoonnu luokkahuoneessa, vaan useimmiten tilassa, jonka kalusteina ovat nojatuolit ja sohvat. Myös kahvia ja teetä on saatavilla tuntien aikana. Aina välillä lähdemme kuitenkin myös ulos. Viime viikolla kävimme tiistaina Pikku Intiassa (Little India). Ihania värejä, tuoksuja ja monia eri kansallisuuksia. Teimme havaintoja ja reflektoimme kulttuuriopintojamme.

Torstaina oli minun ja Linnean vuoro pitää aamuhartaus. Aiheeksi meille oli annettu, miten olemme päätyneet tähän. Jaoimme siis hieman omasta taustastamme, erityisesti lähetystyön näkökulmasta. Hartauden loppupuolella näytimme myös pienen pätkän Rocky-elokuvasta. Siinä Rocky selittää pojalleen nyrkkeilytermein, ettei elämässä selviytymisessä ole kyse yksin siitä, miten osaavia ja kykeneviä olemme, vaan myös siitä, kuinka osaamme ottaa vastaan erilaiset vastoinkäymiset. "Voittamisessa ei ole kyse siitä, miten kovaa lyöt, vaan miten paljon pystyt ottamaan iskuja vastaan ja liikkumaan eteenpäin."


Myös perjantain iltapäivä kului poissa sisätiloista, tällä kertaa linnan puutarhassa. Olimme käsitelleet viikolla tiimiasioita, joten nyt päästiin tositoimiin meidän oman pienen ryhmämme kanssa. Tehtäviä oli muutamia, joista isoin oli siirtää koko ryhmä saarelle kahdella kanootilla. Tehtävässä oli omat suoritussääntönsä, jotka aiheuttivat jonkin verran päänvaivaa. Kukaan ei joutunut uimaan ja kaikki pääsivät saarelle ja takaisin! Ilta päättyi itse järjestämäämme grilli-iltaan.


Viikko oli sen verran kiireinen ja sosiaalinen, että lauantain päätimme viettää ihan vain kahdestaan. Juhlimme jo vähän etukäteen seitsemättä hääpäiväämme ja kävimme Linnea kanssa kävellen tutustumassa Gerrards Crossiin. Kaupunki on mukavasti n. 2,5 km päästä täältä. Kävelyreitti kulkee tunnelmallisesti niittyjen poikki. Gerrards Cross ei todellakaan ole suuren suuri, mutta näin ensikertalaisille siellä kuitenkin riitti nähtävää. Poikkesimme eri kaupoissa, kirjastossa ja kahvilla.

Sunnuntaina kävimme jumalanpalveluksessa St. Jamesin kirkossa (Pyhä Jaakob). Se on suurehko anglikaaniseurakunta, jolla on useampi jumalanpalvelus joka sunnuntai. Osallistuimme aamun toiseen jumalanpalvelukseen, ja se tuntui oikein kotoisalta. Paljon muutakin viime viikkoon mahtui. Maanantaina Pauli kävi lenkillä kenialaisen Stushin kanssa, keskiviikkoiltana tapasimme mentorejamme, torstaina kävimme talon yhteisellä kauppareissulla minibussilla ja osallistuimme ryhmämme kulttuuriopintojen reflektioiltaan, Sucking on Mangoes (Ilmaisu meinaa sitä, että ryhmässä keskustelemme viikon aiheista ja peilaamme niitä omaan elämäämme), ja sunnuntaina poimimme kulhollisen karhunvatukoita.

Voisi sanoa, että kahden ensimmäisen viikon aikana kandiryhmä on alkanut muotoutua ryhmäksi. On avointa jakamista omasta elämästä ja yhteyden tuntua. Hyviä kahdenkeskisiä kohtaamisia. Olemme myös viettäneet aikaa Bulstrodessa vapaaehtoisina palvelevien nuorten kanssa. Heitä on täällä vajaat parikymmentä ja he ovat kotoisin eri maista. He hoitavat monia käytännön tehtäviä sekä opiskelevat englantia.

Kommentit