Siirry pääsisältöön
Syväkyykkyjä ja risti-istuntaa

Kolme viikkoa sitten ystäväni esitti minulle haasteen: "Tehdään 1000 kahvakuulakyykkyä 21 päivän aikana!" Ensin ajattelin kyykkäysmäärän olevan huikea. Sitten järkeilin, ettei se olisi kuin vajaa 50 kyykkyä päivässä. Senkin voisi jakaa kahteen osaan, aamulla 3x10 ja illalla 2x10 kyykkyä. 16,5kg:n kahvakuulalla olisi sitä paitsi paljon kevyempi kyykätä kuin 50kg:n tangolla ja levypanoilla. Otin haasteen vastaan.

Miksi? Pidän haasteista. Samalla suhtauduin kyykkäämiseen osana lähetysvalmisteluja. Thaimaassa maaseudulla istutaan usein kyykyssä, kun ollaan ulkona. Sisällä miehet istuvat usein lattialla risti-istunnassa ja naiset jalat taitettuna sivulle. Jalkojen on siis hyvä olla kunnossa, ettei aiheuta kiusallista tai noloa tilannetta itselle ja muille. Thaimaassa on tärkeää istua samalla tasolla muiden ihmisten kanssa. Toisten yläpuolella oleminen kirjaimellisesti kuuluu arvohenkilöille. Thaimaassa on myös matalat kyykkyvessat. Niillä ei istuta, kuten länsimaisilla pöntöillä, vaan ollaan kyykyssä jalat vessan reunoilla.

Tein haasteen aikana yhteensä 1520 kyykkyä. Säännöt muuttuivat hieman matkan varrella. Haasteen toisen viikonlopun aikana tuli lisäsääntö, jonka mukaan jokaista futispelissä tehtyä maalia kohden tuli tehdä kymmenen ylimääräistä kyykkyä. Maaleja tuli tuona viikonloppuna yhteensä 28 eli 280 lisäkyykkyä. Kun tuhat kyykkyä tuli täyteen jo kolmannen viikon alussa, päätimme jatkaa kyykkäystä loppuun asti ja tehdä kyykkyjä niin monta kuin vain olisi mahdollista. Haasteen aikana kyykyt tuntuivat toisinaan puuduttavilta. Toisinaan taas aamukyykkäys oli hyvinkin virkistävää.

Kyykkäyksen jälkeen alamme kotona Linnean kanssa harjoitella lattialla istumista.

Thaimaalainen vessa. Yleensä vessoissa ei ole paperia, vaan vesisaavi ja kuuppa.


Kommentit

Instagram @paulinnea_