Kesä!


Kesäkausi alkoi! Ensin varsin lämpimissä tunnelmissa, nyt vähän koleampana. Koska kouluissa alkavat kesälomat, ei meilläkään ole opettajansijaisuuksia tiedossa. Kesän ajan keskitymme ihmisten tapaamisiin, mikä on osa tätä lähtöön valmistautumista. On tärkeää käydä jättämässä "jäähyväisiä" niin ihmisille kuin rakkaille paikoillekin ennen lähtöä. Esimerkiksi Hangossa kävimme viime viikolla fiilistelemässä siellä asumaamme neljää vuotta. Olin kaivannut kovasti merta ja sen luomaa tunnelmaa.

Kesän aikana on lisäksi enemmän aikaa tutkia kirjallisuutta, nettisivuja ja uutisia Thaimaahan liittyen. On myös hyvä prepata vähän englantia ja kasvattaa sanavarastoa syksyn kandikurssia varten.

Kesä tarkoittaa myös sitä, että olemme asuneet Järvenpäässä pian vuoden, muutimme tänne 1.7. Vuosi on mennyt nopeasti ja hyvin. Muuton ja laatikoiden purkamisten jälkeen aloitimme elokuussa tämän blogin. Silloin kirjoitimme arvostavamme tämän vuoden aikana seuraavia asioita:

1. Lepo ja harrasteet
2. Valmistautuminen lähetystyöhön
3. Sukulaisten ja ystävien kohtaaminen

Arvioisin meidän onnistuneen tavoitteissamme hienosti. Linnea on saanut tehdä käsitöitä ja harrastaa sen verran kuin on halunnutkin ja minä olen käynyt syksystä asti kuntosalilla säännöllisesti, 4.11.-8.6. Kun salikausi loppuu, lenkkeily ja kahvakuulailu jatkuvat.
Lähetysvalmistelut ovat sujuneet erittäin hyvin ja jatkuvat yhä. Toissa päivänä meihin otettiin yhteyttä ja tässä ihan lähiviikkoina meille pidetään neljän tunnin soveltuvuuskokeet ja psykologin haastattelut. Sillä välin kun toinen tekee testejä, toista haastatellaan.

Kuluneen vuoden aikana olemme toimineet Arkilla vieraillen lasten ja nuorten jutuissa, saarnanneet ja hoitaneet jumalanpalvelusvastuita. Saimme myös osaltamme seurakunnan pienryhmäprojektin valmiiksi.

Sukulaisia ja ystäviäkin olemme tavanneet enemmän kuin Hangon aikana. Sen verran kuin arjen pyörittämisen lomassa on ollut mahdollisuuksia tavata.

Kokonaisuudessaan vuosi on ollut hyvä ja levollinen. Tekemistä on riittänyt, mutta työmäärä on ollut sopiva. Tästä on hyvä jatkaa!

Kommentit