Terveiksi todetut

Tänään ja eilen hoidettiin WECin hakuprosessiin kuuluva lääkärintarkastus labrakokeineen. Terveyskeskus lupaili viime kuussa aikaa kysellessäni, että tällaiseen ei-kiireelliseen käyntiin löytyisi aika luultavasti vasta toukokuulta, siitä ilmoitettaisiin meille sitten kirjeenä. Yllättäen reilu viikko sitten lauantaina tuli kuitenkin kotiin puhelu, jossa aikaa tarjottiin jo maaliskuun viimeiselle päivälle!

Terveystietolomakkeissa on yhteensä 10 sivua, joista 7 taustatietosivua täytimme itse ja loput 3 lääkäri. Sanakirja oli kovassa käytössä, kun tarkistelimme sairauksien ja lääketieteellisten termien oikeita käännöksiä. Suomen kansallinen rokotusohjelmakin tuli kerrattua. Onneksi netistä löytyy sivu, jonne on koottu Suomessa annettavat rokotteet, missä iässä ne annetaan ja minä vuonna ne on otettu rokotusohjelmaan.

Lääkäri vastasi sitten nykyisen terveydentilan toteamisesta. Nyt on punnittu, testattu refleksit ja tasapaino, katsottu korvat, kurkku ja nenä jne. "Hieman tarkempia nämä englantilaisten tarkastukset", totesi lääkäri :) Lomakkeet saatiin joka tapauksessa täytettyä ja terveitä ollaan! Tänään sitten käytiin vielä labrassa.

Suunnilleen viikon päästä saadaan tulokset ja päästään lähettämään paperit. Hienoa kun hommat etenee.


"Person can cope with stress normally. Mental status normal.
The applicant is physically and emotionally fit to live and work abroad under any circumstances."


Kommentit