Siirry pääsisältöön
"Seuraavaksi sää"

Yksi suuri asia lähetystyöhön valmistautumisessa on yrittää selvittää, millaiseen ympäristöön on menossa. Kulttuuri, kieli, historia ja politiikka ovat kaikki asioita, joista on hyvä olla selvillä. Kaikkein eniten minua tällä hetkellä kuitenkin mietityttää, millaista se ihan oikea arkipäivän elämä siellä Thaimaassa sitten lopulta tulee olemaan. Missä ja millaisessa asunnossa asumme, miltä näyttää lähikauppa tai tori jossa teemme ruokaostoksemme, millainen on ympäristön äänimaailma.

Lopullisen vastauksen näihin kysymyksiin saamme tietenkin vasta perillä, mutta pientä suuntautumista tulevaan voi onneksi tehdä jo nyt. Sää on yksi näkökulma, jonka kautta olen koettanut vähän hahmottaa meitä odottavaa todellisuutta. Ilmasto ja sää vaikuttavat päivittäiseen elämään aika lailla. Olenkin nyt seuraillut Thaimaan ja erityisesti Takin kaupungin säätietoja säännöllisesti. Tak on kaupunki, jossa näillä näkymin aloitamme kieli- ja kulttuuriopintomme.

Thaimaassa vuosi jakaantuu kolmeen vuodenaikaan. Tällä hetkellä eletään kuumaa kautta, jolloin päivälämpötila on ~37- 42 astetta ja yölämpötilakin ~25 astetta.
Kuuma kausi sijoittuu maalis-toukokuulle.
Sadekausi alkaa kesäkuusta ja jatkuu aina marraskuun alkuun saakka. Tällöin lämpötila on päivisin ~27 astetta, öisin hieman vähemmän. Sadekaudellakaan ei sada jatkuvasti, vaan sade tulee lyhyempinä rankkoina kuuroina.
Viileä kausi sijoittuu marras-helmikuulle. Päivisin lämpötila kohoaa ~25 asteseen, vaikka yöt voivatkin olla viileämpiä.

Melko kuumaa tai jopa tukalaa siis suomalaiseen makuun, mutta kuulema siihenkin tottuu.

Tässä vielä pari linkkiä kaupungista, jossa Thaimaan työmme aloitamme:
Päivän sää Tak, Thaimaa
Tilastoja ja keskilämpötiloja Takista kuukausittain.

Kommentit

  1. Vähän ehkä eri määritelmä viileälle kuin mihin on tottunut :D
    Mut kieltämättä jännää, että niinkin itsestäänselvä asia kuin sää ei yhtäkkiä olekaan niin itsestään selvä.

    VastaaPoista
  2. :) Niinpä Laura! Ja varmaan suurin osa niistä selviää vasta paaaljon myöhemmin...

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Mitä ajatuksia teksti herätti sinussa?

Instagram @paulinnea_