Tehtävä vastaanotettu

Viime viikolla kiertelin kirjastossa oikein ajan kanssa. Lähetystyöhyllystä löysin kirjan, jota en jostain syystä ollut ennen huomannutkaan: Tehtävä vastaanotettu - Lähetyksen lyhyt mutta hauska oppimäärä. Lainasin kirjan ja yllätyin iloisesti.



Kuten nimikin jo sanoo, kirjassa käsitellään tiivisti mutta yllättävän kattavasti tämän päivän  lähetystyöhön liittyviä kysymyksiä: Viedäänkö kehittyviin maihin niille vierasta kulttuuria? Onko kristinusko parempi kuin muut uskonnot? Meneekö apu varmasti perille? Mitä hyvää lähetystyössä on? Onko lähetystyö käännyttämistä? Pitäisikö sen olla?


s.28 Mikä on lähetyksen idea?


Kirja on jaettu kysymysten mukaisesti kuuteen lukuun. Jokaisen luvun aloittaa Pekka Rahkosen aiheeseen liittyvä sarjakuva. Sarjakuvan jälkeen on aihetta valoittava tietoteksti, tämän jälkeen pohdintakysymyksiä ja lopuksi luvun teemaan liittyviä kertomuksia lähetyskentiltä. Jokaisen luvun lopettaa rukous. 

Hauska idea kirjassa oli viimeinen luku: Ainakin sata ensimmäistä vihjettä lähetyksen toteuttamiseksi. Ideoita löytyy jokaiselle! Miten selvittää, olisiko lähetystyö oma juttu? Miten edistää lähetystyötä kotimaassa? Miten minä voin auttaa apua tarvitsevia? Miten kerätä varoja lähetystyölle?

Kirja on rakennettu niin, että sitä voidaan käyttää pienryhmätyöskentelyssä. Yksittäisiä aiheita voi myös hyödyntää esim. nuorteniltojen, pyhäkoulujen, leirien, seurakunnan lähetystapahtuman tms. suunnittelussa. Oikein hyvin se sopii kuitenkin itsenäisesti luettavaksikin.

 
s.14 Lähetyksen haaste
 

Aro-Heinilä Irja, Junkkaala Eero: Tehtävä vastaanotettu. Lähetyksen lyhyt mutta hauska oppimäärä.
Suomen Lähetysseura 2008

Kommentit