Siirry pääsisältöön
Alkuvuoden tilannekatsaus


Blogissa oli loppuvuodesta hieman hiljaisempaa, mutta siitä huolimatta elämä ja lähetysvalmistelut ovat rullanneet eteenpäin - onneksi. Nyt tammikuussa meillä alkoi lähetystyöhön liittyvä työnohjaus, jota tulee olemaan kerran kuussa kesäkuuhun asti. Ensimmäinen kerta on nyt takana, ja odotukset ovat korkealla tulevienkin kertojen suhteen! Helmikuussa tapaamme lähetysjohtajamme ja sovimme hänen kanssaan tarkemmin valmistautumiseen liittyvistä asioista ja niiden aikatauluista. Kevään aikana meidän tulisi myös löytää lähettävät seurakunnat ja kerätä kannatusrengas.

Lähettipariskunnan lähettäminen maksaa tänä päivänä noin 5400e/kk. Summassa on mukana kotimaan toimistokuluja, Thaimaan kenttäkuluja, erilaisia maksuja ja meidän palkkamme. Tästä summasta 75% tulee lähettäviltä seurakunnilta ja 25% kannatusrenkaalta. Kannatusrengas koostuu yksittäisistä ihmisistä, sukulaisista, ystävistä, tutuista tai muista henkilöistä, jotka tahtovat olla mukana tekemässä lähetystyötä varoillaan meidän kanssamme.

Lokakuun lopulla meillä oli IELTS-kielitesti (englanti), joka meni molemmilta hyvin. Sinnikäs harjoittelu ei mennyt hukkaan! Kielikokeen tulokset saatuamme pääsimme täyttämään ja lähettämään WECin hakupaperit, liitteineen. Pääsimme kirjaamaan käsityksemme mm. sellaisista teologisista perusasioista kuin kolminaisuus, Jeesuksen jumaluus ja Raamatun inspiraatio. Välillä vähän termejä haettiin englanniksi :)

Ennen joulua lähestyimme myös ensimmäisen kerran vapaaseurakuntia lähetyskannatuksen merkeissä. Otamme seurakuntiin yhteyttä uudelleen nyt alkuvuodesta ja pyrimme sopimaan ainakin muutamaan paikkaan vierailujakin. Lähetimme kirjeen myös ystävillemme lähetyskuulumisista ja kannatusasioista.

Lähetysprosessi on yllättävän monitasoinen. Siihen kuuluu monenlaista käytännön asioiden hoitoa, kuten viralliset asiat ja paperityöt, tavaroiden varastointi, rokotuksia ja paljon muuta, joka vasta hiljalleen meille selviää. Iso osa valmistautumista ovat myös prosessin nostamien ajatusten ja tuntojen käsittely, muutto vieraaseen maahan ja kulttuuriin, ihmissuhteet, oma elämän historia jne.

Näiden monien puuhien ja mietintöjen keskellä elämään mahtuu onneksi muutakin! Olemme edelleen ihan tietoisesti pyrkineet rauhoittamaan elämäämme. Nyt panostamme erityisesti harrastuksissa kuntosaliin (Pauli) ja käsitöihin (Linnea). Tuntuu, että elämä on tällä hetkellä ihan mukavasti tasapainossa. Välillä totta kai vähän jännittää, miten kaikki asiat tulevat järjestymään ja mitä kaikkea tässä on vielä edessä ennen kuin Thaimaahan päädymme. Luottavaisella mielellä kuitenkin olemme, Jumala on tähänkin asti aina tavalla tai toisella rohkaissut meitä.

Kommentit

Instagram @paulinnea_