Siirry pääsisältöön
Vieraita ja kotikoulua


Heinä- ja elokuu ovat kuluneet nopeasti. Olemme saaneet nauttia yllättävän suuresta määrästä vieraita. Laskin, että kuukauden aikana meillä oli 19 päivänä vieraita yhteensä 50 henkilöä. Tätä hieman selittää se, että olemme juuri muuttaneet. Toinen selittävä seikka on nykyinen sijaintimme. Aiemmin Hangossa asuessamme meidän tuli matkustaa vähintään kaksi tuntia päästäksemme kyläilemään ystäviemme ja sukulaisten luo. Nyt suurin osa heistä asuu sen sijaan kahden tunnin ajomatkan päässä.

Vierailujen ohessa olemme hoitaneet monia käytännönasioita. Ilmoittauduimme mm. englannin kielikokeeseen. Kielikokeen suorittaminen on normaali käytäntö, kun työskennellään ulkomailla. Lähetysjärjestö WEC edellyttää sen kaikilta työntekijöiltään. Kielikokeen järjestää Englannin suurlähetystö. Meidän kokeemme pidetään Helsingissä 26.10.

Kokeen suorittaminen maksaa 210e henkilöltä. Tyyris hinta on hyvä motivoija harjoitteluun. Varsinaista uusintaa ei nimittäin ole, vaan koe pitää maksaa ja suorittaa toiseen kertaan, jollei ensimmäisellä kerralla pääse läpi. Olemmekin elokuussa kerranneet englantia noin neljä tuntia päivässä. Ohjelmaamme on kuulunut kieliopin kertaamista, harjoitusten tekemistä, aineen kirjoittamista, äänikirjan kuuntelua jms.

Yhdessä harjoittelu on ollut hauskaa ja omalla tavallaan jopa romanttista. Mieli palaa toisinaan lukioajan kielistudioon. Tästä syystä erään "koulupäivän" jälkeen oli pakko käydä testaamassa McDonald's. Olimme olleet viimeksi mäkissä viime kesänä Bangkokissa.

Kommentit

Instagram @paulinnea_