Siirry pääsisältöön
Kieliharjoituksia

Moni on kysellyt meiltä, aloitammeko thai-kielen opinnot jo nyt Suomessa. Vastaus on: emme. Ajatus kyllä kutkuttelee, myönnetään, mutta saamiemme neuvojen mukaan tässä tapauksessa kielen opiskelu on parempi jättää paikan päällä tapahtuvaksi.

Syynä tähän on thai-kielen ääntäminen. Thai on tonaalinen kieli, samoin kuin esimerkiksi kiina. Tämä tarkoittaa sitä, että yhdellä sanalla voi olla viisi erilaista "ääntämiskorkeutta", toonia. Se, miltä korkeudelta sana sanotaan, määrittää sanan merkityksen. Oikea ääntäminen on siis ensiarvoisen tärkeää! Suomessa thaita opiskellessa olisi vaarana, että ääntämykseen syntyisi ja jäisi kohtalokkaita (tai ainakin hupaisia) virheitä. Edes syntyperäinen thai-opettaja ei välttämättä ole ratkaisu, koska thai-kulttuuriin kuuluva negatiivisen palautteen välttäminen saattaa aiheuttaa sen, ettei opettaja korjaa kaikkia oppilaan ääntämisvirheitä.

Siispä säästämme kielenopiskeluintomme Thaimaahan... Mutta jotain voimme tehdä jo nyt: kehittää kielikorvaa katselemalla ja kuuntelemalla thaimaalaisia tv-ohjelmia! Mitään emme niistä ymmärrä, mutta luotan vakaasti siihen että toistuva altistuminen kielen kuulemiselle saa aikaan jotain hyödyllistä aivoissamme. Ainakin se on hauskaa!

Kommentit

  1. Yritin tuossa just googlen avulla selvitellä, missä päin Pauli nykyään painelee. Tämä blogi antoi heti vastauksen.
    Jään linjoille seurailemaan, tsemppiä!

    -Jussi

    VastaaPoista
  2. Hei, kiva kun löysit! Järvenpäässä ollaan asuttu heinäkuun alusta alkaen. Mitäs sulle? Pistä meiliä :D

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Mitä ajatuksia teksti herätti sinussa?

Instagram @paulinnea_